Forum użytkowników samochodów marki Lexus

Forum użytkowników samochodów marki Lexus ES,GS,IS,LS,LX,RX,SC,LFA

Ogłoszenie

#1 2010-09-06 23:59:12

wondy

Świerzak

Skąd: miedzy Płockiem a Gostyninem
Zarejestrowany: 2010-09-02
Posty: 46

[IS200} Komputer pokładowy - spalanie

Witam.

Czy is200 posiadają komputer pokładowy?

W ogłoszeniach mozna znaleść wzmiankę że tak. Natomiast czytając testy, artykuły czy porównania, że nie ma.

Może jest tylko komputer spalania? - ponoć pokazuje bierzące zużycie (btw. sprawdzaliście o ile oszukuje?)

Dziekuję.

Edit: Na niektórych zdjęciach z ogłoszeń widać po prawej stronie kierownicy dodatkową gałkę z jakimiś przyciskami. Na niektórych znów tego nie widzę:/ może to od komputera?
Wychodziły egzemplarze z i bez komputera?

Ostatnio edytowany przez wondy (2010-09-07 00:02:34)

Offline

 

#2 2010-09-07 09:55:04

 Qwerty256

Użytkownik

1111051
Skąd: Jelenia Góra
Zarejestrowany: 2010-08-20
Posty: 63
Model Lexusa: LS400

Re: [IS200} Komputer pokładowy - spalanie

wondy napisał:

Edit: Na niektórych zdjęciach z ogłoszeń widać po prawej stronie kierownicy dodatkową gałkę z jakimiś przyciskami. Na niektórych znów tego nie widzę:/ może to od komputera?

http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/13/86/39/1213863915_5
Jesli to taka galka to jest to sterowanie tempomatem

Offline

 

#3 2010-09-07 10:51:50

wondy

Świerzak

Skąd: miedzy Płockiem a Gostyninem
Zarejestrowany: 2010-09-02
Posty: 46

Re: [IS200} Komputer pokładowy - spalanie

Tak, chodzi mi o tą na godzinie 16stej:)

Offline

 

#4 2010-09-07 14:01:18

 tomekb

Lex Maniac

3822257
Skąd: Będzin
Zarejestrowany: 2010-02-24
Posty: 635
Model Lexusa: Is200 Prestige Automatic White

Re: [IS200} Komputer pokładowy - spalanie

is nie posiada komputera pokladowego te przyciski sa od tempomatu z ktorego czesto kozysatm u siebie so spalania przydaje sie ekonomizer na tablicy przyżadow

Ostatnio edytowany przez tomekb (2010-09-07 14:02:21)

Offline

 

#5 2010-09-07 14:09:39

wondy

Świerzak

Skąd: miedzy Płockiem a Gostyninem
Zarejestrowany: 2010-09-02
Posty: 46

Re: [IS200} Komputer pokładowy - spalanie

A coś bliżej temat tego ekonomizera mógłbyś napisać?
Co to dokładniej? Jak to dzała?
Pewnie google by odpowiedziało na to pytanie, ale może ktoś kiedyś też będzie pytał o to, i znajdzie odpowiedz na forum:)

Offline

 

#6 2010-09-07 15:53:51

 forest

Znawca

12813649
Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2010-05-14
Posty: 276
Model Lexusa: IS200
WWW

Re: [IS200} Komputer pokładowy - spalanie

są dwa rodzaje "zagara" który pokazuje spalanie, o ile się nie myle to ten jest PRZED liftingiem:

http://i853.photobucket.com/albums/ab95/mxdmg/DSC_0288.jpg

a PO lifcie jest on u góry (zamiast temp.cieczy) i ma skale 0-10-20 l/100km (niech mnie ktoś poprawi jak się myle)

Działa on tak że pokazuje aktualne spalanie podczas jazdy, czyli jak depniesz gaz do dechy to wskazówka pokaże Ci 30l/100km hehe


http://img40.imageshack.us/img40/9920/gif5g.gif

Offline

 

#7 2010-09-24 22:37:09

 dantallus9

Świerzak

Skąd: Ireland
Zarejestrowany: 2010-05-31
Posty: 28
Model Lexusa: IS200

Re: [IS200} Komputer pokładowy - spalanie

no chyba ze posiadasz wersje angielska (tak jak ja)
wtedy pokazuje w galonach i milach...

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Do zapoznania się z